PRESS PHOTOS

DOWNLOAD
high resolution photos


REVIEWS
ALEXIS PARSONS


Alexis Parsons was named as one of Downbeat Magazine's Best CDs in 2012
★★★★

downbeat magazine
John Ephland
March 2012

amazon.com
Grady Hart
September 2011


digital jazz news
Brent Black
September 2011


all about jazz
by Dan Bilawsky
October 2011


jazzpage.net
Ake Persson
October 2011


jazz times
Wilbur Sostre
November 2011

zzajproductions.com Rotcod Zzaj
November 2011

gapplegate
Grego Applegate Edwards
January 2012

oliverdiplace
Oliver di Place
February 2012

>papiruszportal
Michael Czékus
January 2012

 

REVIEWS - HIPPIN'


Hippin'
was named as one of 2012's Notable Releases by W. Royal Stokes

gapplegate
Grego Applegate Edwards
February 2012


nyc jazz record
Kurt Gottschalk
December 2012

zzajproductions.com Rotcod Zzaj
July 2014


NATIONAL RADIO PROGRAMS PLAYING ALEXIS PARSONS

WNYC 
Jonathan Schwartz

WVOX
Elliott Ames

KRTU FM91.7
Joan Carroll, "The Jazz Voice"


Az amerikai énekesnő, Alexis Parsons életében két olyan város is jelentős szerepet játszott, amelyeket gyakran a dzsessz fővárosaként emlegetnek. Az egyik Chicago, ahol született, a másik pedig New York, ahol felnőtt. Ennek fényében nem meglepő, hogy gyorsan megfertőzte őt a dzsessz. Az énekesnő közelmúltban megjelent albuma a dzsessz iránti feltétlen elkötelezettségéről tanúskodik. Nagyon érdekes, hogy az anyag évekig lapult valahol egy „fiók mélyén”, és csak 2011-ben került elő. (A felvételek egy része 2006-ban, a többi 2008-ban készült.)

A produkció mind a zenei felállás, mind pedig a repertoár tekintetében a klasszikus forgatókönyvet követi. Vagyis Parsons örökzöld melódiákat énekel Frank Kimbrough zongorakísérete mellett.

A nyolc dal között olyan jól ismert és közkedvelt szerzemények kaptak helyet, mint például a Hello, Young Lovers (Rodgers–Hammerstein), az Only Trust Your Heart (Carter–Cahn) és a You Must Believe In Spring (LeGrand – A. Bergman – M. Bergman).

Parsons lemezét hallgatva leginkább egy luxusszálloda bárja jut az eszünkbe: visszafogott fények, pazar bútorok, egy Steinway & Sons zongora és elegáns ruhák (a vendégeken és a művészeken egyaránt). Ebben a high society környezetben szólal meg az énekesnő műsora.

Az albumról két dalt szeretnék kiemelni. Az egyik a Lazy Afternoon, a másik pedig a lemezt záró You Must Believe In Spring. Ezekben tapasztalhatjuk meg leginkább azt, hogy az előadó milyen méltóságteljesen – szinte utánozhatatlan módon – képes „kicsomagolni” a kompozíciókat. Úgy tűnik, ezek a dalok állnak a legközelebb az előadó személyiségéhez. Alexis Parsonst csábító hallgatni az elejétől a végéig.

Az album érdekessége még, hogy egy szám erejéig (She / Marianne Faithfull – Angelo Badalamenti) az énekesnő egy rövid kirándulást tesz a dzsesszen kívüli világba is.

 

By Michael Czékus
Read this review on papiruszportal

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

all content © Alexis Parsons 2011 // alexis@alexisparsons.com